Power Of The Pack: vrouwen die vrouwen ondersteunen, zijn succesvoller

Ik zeg altijd dat alleen een vrouw macht heeft maar gezamenlijk hebben we impact.

Traditioneel is ons geleerd om ondergeschikt aan en het met elkaar eens te zijn. Later ook om concurrerend te zijn, (uniek, mannelijk) omdat er zo weinig vrouwelijke vacatures aan de top waren. Het is duidelijk dat deze strategie voor ons vrouwen niet werkt. De waarheid is dat elkaar voeden en de kracht van de samenwerking kanaliseren, echt is hoe we de vrouwelijke impact zullen veranderen – en er onderweg veel meer plezier zullen hebben.

Standaard is er een jongensclub waar vrouwen zich nooit op hun gemak voelden, dus is er een idee opgeborreld meer dan zes jaar geleden een Girls Lounge te creëren waar iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Uit het samenwerken en samen zijn hebben we twee dingen ontdekt:

  1. Er zit kracht in het samenwerken.
  2. Je realiseert je dat je sterke punten de tafelgesprekken en een ieder ansich verbeteren.

Vandaag zien we steeds meer (ongeveer 17.500) zakelijke vrouwen en vrouwelijke ondernemers met elkaar verbinden, daar waar vrouwen nog steeds de meerderheid zijn, maar mannen zich welkom en op hun gemak voelen.

We moeten het stereotype omkeren dat vrouwen geen andere vrouwen ondersteunen. Het nieuwe onderzoek in de Harvard Business Overzicht vindt dat terwijl zowel mannen als vrouwen profiteren van een netwerk van goed verbinden met leeftijdsgenoten in verschillende groepen, vrouwen die ook een cirkel van nauwe vrouwelijke contacten hebben, eerder leidinggevende posities bekleden met meer autoriteit en hogere lonen, terwijl er geen link gevonden voor het succes van mannen in termen van de geslachtssamenstelling van hun kringen.

De reden? Vrouwen die proberen op te klimmen in leiderschap worden geconfronteerd met culturele en systemische hindernissen die het moeilijker maken om vooruit te komen, zoals onbewuste vooroordelen. De studie suggereert dat een manier om sommige van deze hindernissen te overwinnen, is om hechte banden aan te gaan met andere vrouwen, die ervaringen kunnen delen met vrouwen die daar zijn geweest, dat gedaan hebben – van hoe je kunt vragen wat je waard bent om je unieke talenten te brengen aan goed leiderschap.

“Er is een vrouwenmeeting die we voorheen niet hadden, omdat de werkplek grotendeels door mannen werd gedomineerd”, zegt Jocelyn Greenky, een cultuur- en politiek-expert op kantoor en CEO van Sider Road. “Nu er zoveel meer vrouwen de werkplek betreden, vinden we onze stem. We bouwen ook vertrouwenskringen met elkaar op omdat we mogelijk vergelijkbare hindernissen ervaren en elkaar de rug toekeren. ”

Laura McGee, CEO van Diversio, die kunstmatige intelligentie gebruikt om bedrijven te helpen bij het overwinnen van diversiteitsuitdagingen, is het daarmee eens. “Bij al onze bedrijven in meerdere sectoren en landen zien we de toegang tot netwerken als een van de belangrijkste belemmeringen die vrouwen verhinderen om vooruit te komen. We weten dat vrouwen onvoldoende worden gesteund door oudere mannen en dat ze dit mogelijk moeten compenseren door sterke professionele relaties met andere vrouwen te ontwikkelen. Mijn hypothese over de onderzoeksresultaten is dat deze vrouwen effectief optreden als mentoren en sponsors voor elkaar. ”

Hier is advies van vrouwelijke leiders over het vinden en cultiveren van een hecht netwerk van vrouwelijke professionals.

Haal het woord “werk” uit netwerken. Er zit macht in relaties die verder gaat dan een generieke introductie. Wanneer je verbindingen maakt op basis van gedeelde interesses en doelen, zul je succesvoller zijn in je werk, omdat mensen willen werken met mensen die ze kennen en leuk vinden. De Girls Lounge betrad ik voor het eerst omdat ik niet alleen naar een door mannen gedomineerde conferentie wilde gaan en daarom nodigde ik een paar vriendinnen uit om hen te vragen hun vrienden uit te nodigen.

“De Girls’ Lounge heeft mij persoonlijk en professioneel geraakt. De meeste industrieën zijn zo stil, maar de lounge doorbreekt deze barrières en laat je in contact komen met vrouwen die je je niet eens zou voorstellen ‘, zegt Gail Tifford, Chief Brand Officer van WW, voorheen Weight Watchers. “En dat is wanneer magie kan optreden.”

‘Mijn advies aan vrouwen is om te herformuleren wat’ netwerken ‘is’, zegt Tifford. “Alleen al het feit dat het woord” werk “bevat, zet vrouwen onder druk om het gevoel te krijgen dat het iets is dat ze moeten doen en dan druk ik de vrouwen op het hart hoe ze het moeten doen. Uzelf in een omgeving plaatsen waarin u collega’s kunt ontmoeten en elkaar kunt leren kennen en ervaringen kunt delen, kan een doorbraak in ontwikkeling zijn. En de kans is groot dat als je zinvolle relaties aanlegt, het een leven lang meegaat. ‘

Geef prioriteit aan het opbouwen van relaties. U doet geen zaken met een bedrijf, u doet zaken met mensen die u leuk vindt en vertrouwt. Ik heb altijd voorrang gegeven aan tijd met mijn vriendinnen. ‘Om deze verbindingen te maken, moet je eerst beslissen of het belangrijk voor je is’, zegt Erica Keswin, auteur van Bring Your Human to Work en oprichter van het Spaghetti-project. ‘Geeft uw agenda uw waarden weer? Vaak gebeurt dat niet, niet omdat we slechte mensen zijn, maar omdat we zoveel op ons bord hebben. Vraag jezelf af: ‘Zijn relaties belangrijk en waarom?’ Het kan zijn omdat je een nieuwe baan wilt, of door wilt gaan in je carrière. We maken geen verbinding wanneer we ze op onze todo list laten staan, dus plan er tijd voor in. ”

Weet dat relatieopbouw niet in één keer klaar is.

Netwerken is één en klaar: u schudt iemands hand en geeft hem een visitekaartje. Waar laat dat je achter? Met een stapel visitekaartjes op je bureau. Een relatie daarentegen raakt je hart en creëert een langdurige partnerschap. Om verbindingen levend te houden, moeten ze worden gekoesterd.

‘Zoek mensen die je bewondert. Vraag om advies en volg op. Doe mee waar en hoe je maar kunt. Kortom, wees een doener! ‘ zegt Linda Yaccarino, voorzitter, reclame en partnerschappen bij NBC Universal.

Versterk andere vrouwen. Ik ben dol op de Shine Theory, het idee dat we allemaal stralen als je een andere vrouw helpt opstaan. ‘Bouw andere vrouwen op! Als je je collega geweldig werk ziet doen, geef hem dan de eer… vertel het je baas of andere collega’s ”, zegt Rebecca Wiser, medeoprichter en communicatiedirecteur bij Womaze, een app die draait om zelfredzaamheid voor vrouwen. “In eerste instantie lijkt het misschien alsof je de aandacht van jezelf afleidt, maar je laat eigenlijk zien dat je zowel een ondersteunende teamspeler als een inspirerende leider bent – en dat je genoeg zekerheid hebt om anderen te prijzen.”

(Womaze is gemaakt door drie zussen – Rebecca, Leah en Hannah Wiser en hun moeder, Corin. The Wiser Women heeft een missie om mensen te helpen van zichzelf te houden en zichzelf te accepteren, zodat ze diezelfde liefde en acceptatie naar de wereld kunnen brengen. Lees meer over Womaze

Vind je team – en maak gebruik van hen. Wie zou je vaste groep vrouwen zijn als je een noodgeval had, eerlijk advies nodig had of een belangrijke zakelijke introductie wilde? Als het gaat om het opbouwen van relaties, krijg je vaak wat je geeft.

Pam Kaufman, president van Viacom / Nickelodeon Global Consumer Products, deelt dit advies dat ze ooit ontving: ‘Richelle Parham, de voormalige CMO voor eBay die in het bestuur van Best Buy zit, vroeg me eens:’ Wie zit er in je team? ‘ 

Ze bedoelde niet de mensen die ik bestuurde, maar het team die ik had in mijn professionele leven en als mijn ondersteunend netwerk dienden. Op advies van Richelle begon ik met het samenstellen van mijn team – mensen van wie ik ideeën kon ontvangen, als ik advies nodig had kon gaan en aan wie mij kon optrekken wanneer ik een boost nodig had. Tegenwoordig is mijn team zo belangrijk voor mijn carrière en mijn mentale welzijn dat ik niet meer zonder kan. We ondersteunen elkaar niet alleen, maar fungeren ook als verbinders met mensen en kansen. Wanneer een van ons een geweldige kans tegenkomt, sturen we die onmiddellijk naar elkaar. Het is geweldig om deel uit te maken van een groep vrouwen die willen dat je op je allerbest bent en je actief helpt om te slagen. ”

We zijn beter samen. 

Zoals Madeleine Albright zei: “Er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet helpen.”